Vergoede zorg of particuliere zorg?

Praktijk Van Gestel biedt zowel vergoede zorg als particuliere zorg.
Het is afhankelijk van de exacte hulpvraag, of de zorg wel of niet vergoed wordt door de gemeente.

Vergoede zorg

Onderzoek en behandeling van Ernstige Dyslexie (ED) wordt vergoed door de gemeente. U dient hiervoor een brief te hebben van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs.

Ervaart uw kind problemen op het gebied van emoties, (sociale) ontwikkeling of gedrag, dan wordt de zorg hiervoor in de meeste gevallen vergoed door de gemeente. U dient hiervoor een verwijzing van het CJG, de huisarts of een medisch specialist te hebben.

Voor de vergoede zorg heeft Praktijk Van Gestel contracten afgesloten met de negen gemeenten van West Brabant West: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Indien u dus uit één van deze gemeentes komt, dan kan u voor vergoede zorg terecht bij Praktijk Van Gestel.

Particuliere zorg

In het algemeen geldt dat onderzoek naar intelligentie / dyslexie / dyscalculie, begeleiding van lezen / spelling / rekenen, en huiswerkbegeleiding voor het voortgezet onderwijs niet vergoed wordt door de gemeente.

Tarieven onderzoeken (particulier)

Intelligentie onderzoek (met de WISC-V) € 535,-
Dyslexie onderzoek (inclusief intelligentie onderzoek) € 950,-
Dyscalculie onderzoek (inclusief intelligentie onderzoek) € 1350,-
*** Prijspeil per 1 juli 2023 ***  

Tarieven begeleiding (particulier)

Voor de begeleiding bij leerproblemen (zoals lezen, spelling, rekenen, en huiswerkbegeleiding voortgezet onderwijs) hanteert Praktijk Van Gestel een consult tarief van € 56,00 per 45 minuten.
(Prijspeil per 1 juli 2023).

Tarieven voor hulpaanbod aan scholen

Scholen kunnen voor diverse soorten hulp terecht bij Praktijk Van Gestel. In gesprek met de school zal er een offerte op maat worden uitgebracht.

Als er sprake is van een gedeelde zorgvraag door ouders en school, is het altijd mogelijk om de financiering hieromtrent te bespreken: wat valt binnen de verantwoordelijkheid en het budget van een school, wat kan vergoed worden door een arrangement vanuit de gemeente, en wat valt binnen de particuliere zorg voor ouders.